En ny pyjamas

Pyjamas

Årets pyjamas-lock, stl 104 men pålagt massor i ben och ärmar för att den inte ska växas ur för fort. Än så länge får man kavla upp ärmarna.Pyajamasdetaljer

Bra jobbat cover-pron! Inga hoppstygn över den nedstickade resårenPyjamassprundKnappsprund helt utan knölighet i sprundbotten!!! Men tyvärr lite vinglig söm på kantbandet.

pyjamaslive

Världens gulligaste kille, smög upp ur sängen vid 7 i morse för att ta fram ett bokstavspussel och börja leka med. Vilket sug efter att få lära sig!! Önskar jag hade samma sug efter att komma igång med mitt jobb på morgonen.

Material: Tyget är från Tygposten har jag för mig, ett sånt från rea-hyllan så jag tror det kostade 80 kr/m. Bra pris. Det såg inte mycket ut för världen i affären tyckte jag, men väl sytt i det tycker jag det blev jättegulligt. Enfärgad jersey är också därifrån, den jag har använt till sprund och kantning, och muddarna i ben- och ärmslut är från mitt lager som jag köpte på mig på symässan i Borås.

Mönster: Tröja och tights från Ottbore, men sedan breddat och förlängt och pålagt egna detaljer.

Något att tipsa om då? Kanske en liten, liten grej. Det är ofta snack om hur man fäster de fyra trådarna när man fållat med fyr-trådig coversöm. Jag har aldrig fått till det så att jag är nöjd, så nu kör jag en specialare. Jag syr sömmen omlott kanske 2-3 cm så att det säkert inte repas upp ett glapp när jag drar ut tyget ur symaskinen. Sedan byter jag till vanlig symaskin och syr en så kallad ”träns” tvärs över sömmen. Det är en jättesmal och jättetät sicksack. Det ser ut som att man ritat ett tunt sträck över sömmen. Den bildar ett stopp, så trådarna kan absolut inte repa upp sig. Jag lärde mig det från ett Ottobre-mönster när jag skulle börja en cover-söm mitt på en ficka, se här, då fäste man så. Jag tycker det blir både säkert och snyggt.

 

1 tanke på “En ny pyjamas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s