Semmeldagen

semlorDe här goda semlorna har min man bakat så jag bara kunde ta fram ur frysen och fylla med mandelmassa och grädde idag på semmeldagen. Gott och smidigt. Inget är som hembakta semlor! Dessutom kunde vi sitta ute och fika idag. Premiär!

BlåsipporEn trevande vår. Ute bland alla våra kojor i skogen, som snart kommer vara fylld av blåsippor, kan man nu skymta de första. Härligt.

JVårmössa

Och här är en kille som trivs extremt bra med att leka ute just nu. En oansenlig ganska nysydd mössa, populär trots att som synes den är skarvad lite skevt. Ett sätt att ta tillvara tyget.

Material: Väldigt fina färger på det här stjärntyget som finns hos Tygposten. Matchar fint till tröjan som han fick för ett tag sedan.

Mönster: Mitt eget. Grejen med vårmössor är ju att de inte är fodrade med fleece utan är sydda helt i jersey. Det är väldigt snabbt och lättsytt, men om man bara har småbitar kvar kan man alltså klippa fyra bitar och sy mössan som om den vore fodrad. Blir inte lika snyggt men det funkar. Snart är den brun av lera ändå 😉 I alla fall efter våran lek i skog- och träskmark.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s