En guldpyjamas

guldpyjamas

En pyjamas till grannarnas förstfödda barnbarn

Den här pyjamasen färdigställdes under sträcka 1-3 på damernas stafett i OS, precis lagom till att jag skulle få se Charlotte Kallas fantastiska upphämtning på sista sträckan. Hoppas den feelingen kommer sitta i plagget och föra tur med sig!

Material: Tyget är bland det sista jag syr i från det jag vann i en utlottning från Brallan syr (gulliga Björnen-sover-tyget). Övrigt är från Tygposten.

Mönster: Stl 62, samma som den här (Ottobre).

Trix: Istället för att stryka på vliseline på framkanten så la jag dit ett bomullsband på ca 15 mm. Det syddes sedan fast med täcksömmen. Detta gör att knapparna sitter i betydligt stadigare material. Förra gången hade jag problem med att de tröga knapparna drog sönder först vliselinet (och sedan förmodligen tyget, vid flitig användning).

Övrigt: Pyjamaser i små storlekar är svåra att sy! Pytteärmarna, få till muddarna på dem, kantbanden, mönsterpassningen i fram, alla 1000 knappar som ska i, få det jämt i grenen där tre lager ska mötas i knäppning, få halsen lagom stor… puh. Men varför sy något lätt (en mössa och en dregglis) i present när man kan sy något svårt 🙂 Det är ju så kul att sy!

 

1 thought on “En guldpyjamas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s