Lucka 22: Sju sorters julkakor (eller fyra…)

djurtröjaEn syskonmatchad tröja av tyget som var kvar

Dagens sy: Jag sydde en enkel tröja (muddar i båda hals och ärmar, fållad med tvillingsöm på cover-pro:n i den färgen som redan satt i). Det var precis så mycket tyg kvar att det räckte till fram- och bakstycke och då var det väl lika bra att skicka med något till storebror också. Jag tror syskonmatchade kläder funkar som team-building för små syskonpar. (Men jag tittade på foton från oss förra julen och tänker att det nog kan bli för mycket också…)

Dagens höjdpunkt: Jag fick själv komma in och lämna paketet till den synnerligen nyfödda babyn och hans lika nyförlösta mamma, sittandes vid julgranen och hållandes den lugnt ätande lille gossen. Det är magiskt med en bebis i ett rum. Barnet är så litet och ändå uppfyller det atmosfären i hela hemmet. I det här fallet var det den bästa atmosfär man kan tänka sig. Så fridfullt och helt underbart!

Dagens sista ryck inför julen: Julkaksbak!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Fyra sorter blev det till den årliga uppesittarkvällen med julpyssel som är imorgon (fast i år blir det faktiskt inget julpyssel, och inte blir det på kvällen heller – vi har pysslat klart för i år kan man säga och kvällsbjudningar är inget för småbarn, i alla fall inte våra).

Alla recept är ur boken Sju sorters julkakor av Cecilia Vikbladh. En kaka som inte kom med på bild är fikon- chockladbollar. Välkommen hit på julkakskalas!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s