Luvtröja från Ottobre 5/2012 #2

Min första beställning!! En kille som just ska börja skolan önskade sig ett hemsytt plagg. Eller kanske framförallt hans mamma 😉 som också är min kusin. Killen fick i alla fall önska modell – något med luva (tur för mig som just spanat in mönstren i Ottobre och provsytt ett till min dotter), och tyg – giftiga svampar.

Det var nervöst att sy en beställning. Själv är jag ganska tolerant med diverse fel på plagg jag syr, jag är verkligen ingen perfektionist. Men när man ska ge bort något (där någon till och med betalt för tyget) vill man inte att det ska vara snett och vint och ha lösa trådar. Svårt var det också att sy i en storlek som inte har passerats här hemma ännu, man har ju så att säga inget plagg att tjuvtitta på. Dessutom ville de ändra mönstret ganska mycket så att det skulle vara mer ”loose fit”. Jag antecknade förbrilt +6 cm här och +3 cm här… Till sist blev det i alla fall en rolig tröja och killen blev glad 🙂

Material: Röd velour och giftiga svampar samt grön muddväv, allt från Tygposten i Skövde. Tryckknappar från Bibbis.

Mönster: Ottobre 5/2012 i stl 28 fast förändrat på flera olika sätt: Omgjort till rymligare modell med diverse olika utvidgningar, istället för dragkedja är det knappsprund (där jag fick glädjen att prova en tutorial som KokaLal gjort) och därtill har jag lagt på en mudd nertill (enligt beställarens önskemål). För att få plats att sätta knapparna gjorde jag min kantningsremsa 5 cm istället för ca 3,5 som jag tror det står i mönstret.

Hur man skulle få till sömmen i nacken fint det övergår fortfarande mitt förstånd. Men jag gjorde en variant som jag tyckte blev bra. Här kommer en beskrivning på den (så jag själv inte ska glömma till nästa gång):

2 thoughts on “Luvtröja från Ottobre 5/2012 #2

  1. Ping: Svampmössor | Klippertill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s