Basic body

Hur mycket kläder kan man sy till sina barn egentligen? Hur mycket som helst skulle jag säga. Alla kläder har sin funktion. Vägen är målet. Vissa kvällar när dagen varit lite si och så känns det plötsligt livsnödvändigt att klippa till ett nytt plagg. Det är som dagens terapi. Kanske just det här plagget kommer att bli helt perfekt? Det blir det sällan, men då är det bara att göra ett nytt försök imorgon, eller nästa dag… (Gör jag inget annat än syr? Jo, det gör jag, men jag jobbar snabbt.)

Material: Experiment med något vitt trikåtyg någonstans mellan vanlig jersey (?) och joggingtyg. Lite mellantjockt kan man säga. Tänkte det var praktiskt att ha något vitt som kan passa till allt möjligt. Det är köpt på tygposten. Knapparna från Bibbis. Jag har kantat bodyn med remsor av tyget. Det som blev lite tokigt var att det inte var så bra stretch i tyget, så kantremsan räckte inte. Istället för att sprätta gjorde jag en improviserad skarv. Inget man tänker på nu, men då grämde det mig!

Mönster: Min egen mix mellan halsringning från linnet i Ottobre 3/2012 och bodyn i Ottobre 1/2012. Stl 74 (eller mer som 80). Samma som den här, men med bredare fålltillägg på ärmarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s