Hur jag sydde ett kaminskydd

Vi har just satt in en kamin hemma i vardagsrummet, tillika mitt i den passage där man alltid rör sig från sovrum till lekrum till kök till hall. Säkerhetsfrågan har varit uppe till diskussion mer än en gång, och det är verkligen inte lätt att hitta rätt där med en treåring som leker ganska vilt och en bebis som ännu inte kryper, men säkert kommer att göra snart. Sotaren, snickaren, skorstensmakaren – alla (män) var de överens om att något kaminskydd absolut inte behövdes. Vår BVC-sköterska däremot var minst lika säker på att det definitivt behövdes.

Här har vi vår temporära lösning som kommer att funka så länge lillen ligger still på golvet i alla fall, ett ‘lek-inte-för-nära-kaminen-skydd’ kan man kalla det. En påminnelse att inte springa rakt in i kaminen som alltså står ganska så mitt i vägen.

Material: Tre sågbockar från cheapy för ca 60 kr styck, vitmålade med färg som blev över från att väggen bakom kaminen målades, och försedda med ett svart-vitt linneaktigt tyg från Åhléns. Jag har bara klippt till tygbitarna till lämpliga rektanglar, overlockat kanterna, satt i öljetter i hörnen (från KnappKarlsson) och knutit fast dem med snören (också från KnappKarlsson) i hål som är borrade i sågbockarna. Gissar att de säkert kommer att fungera som vant- och overalltorkställningar i vinter också?

2 thoughts on “Hur jag sydde ett kaminskydd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s