Body och byxor

Material: Velour från tygaffären här i stan, mycket nöjd med kvaliteten! Tunn trikå till bodyn som jag köpt som stuv på Röda Korsets second hand. Samma tyg är även fodring till överdelen av byxorna. Tyvärr är tyget väldigt tunt och håller därför inte så bra. Knapparna har jag tagit från de som kom med när jag köpte en kofta på Indiska.

Mönster: Hängslebyxorna kommer från sykurser.se. Jag har dock modifierat enligt följande: klippt måttet från axel till gren i stl 68, benlängden i 74 och bredden i 56. Det tycker jag blev en snygg lite tightare modell. Nedtill gjorde jag en resårkanal istället för mudd eller fåll. Snyggt och praktiskt. Men jag skulle gjort dem ÄNNU längre då min lille pojk visst har just väldigt långa ben, och poängen med resårkanal nedtill är ju att det ska puffa ordentligt runt benen vilket det faktiskt inte riktigt gör.

Bodyn kommer från Ottobre 1/2012 stl 68 och har knappsprund! Låter krångligt men det är faktiskt inte så jättesvårt och det blir väldigt fint tycker jag och är lätt att ta på. Eftersom tyget är så tunt gjorde jag någon slags variant och istället för att sätta kantband nedtill så fållade jag med tvillingnål. En av de få gånger som tvillingnålen har funkat utan att det blivit trassel!! (Jag skulle skrivit upp vad jag hade för inställningar…) På sidan är det ett litet hjärta i velour, pressat vliselin på baksidan, klippt ut och sicksackat på.

(Filten som han ligger på har min kompis Jenny sytt! Jättefint lapptäcke.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s